ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

Η ιστορία του Συνεταιρισμού ξεκινά από το 1929, όπου οι αγρότες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το πρώτο τους ελαιοτριβείο. Έτσι ιδρύθηκε ο συνεταιρισμός «Αθηνά», που σκοπό είχε την έκθλιψη του ελαιοκάρπου και την εμπορική διακίνηση του ελαιόλαδου.

Το 1959, οι κτηνοτρόφοι του χωριού οργανώθηκαν και ίδρυσαν τον Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Μανταμάδου.

Στις αρχές της δεκαετίας του 80, οι δυο συνεταιρισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και ίδρυσαν το σημερινό Αγροτικό Συνεταιρισμό Μανταμάδου.

Σήμερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου έχει στην κατοχή του το Εργοστάσιο έκθλιψης ελαιοκάρπου, το εργοστάσιο επεξεργασίας Γάλακτος, και την αποθήκη εμπορίας Ζωοτροφών.

Όλες οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού είναι πλήρως εκσυγχρονισμένες και εξοπλισμένες με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. Το Τυροκομείο είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2000 και εφαρμόζει σύστημα HACCP. Το Ελαιουργείο έχει την πιο σύγχρονη τεχνολογία της ALFA LAVAL και είναι πιστοποιημένο για την παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου από την ΔΗΩ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

Τ.Κ. 81104, Λέσβος, Τ: 22530 61270, Φ: 22530 61239, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. • www.asmandamados.com

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ