ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ - ΟΙΝΟΣ ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ

xinomavroΤο ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ - Οίνος ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ παρασκευάζεται αποκλειστικά από την ποικιλία ξινόμαυρο, μια ποικιλία ερυθρού σταφυλιού που έχει εγκλιματιστεί στο ιδιαίτερο ορεινό κλίμα της Νάουσας όπου φτάνει στην τέλεια ωρίμανση.

Οι αμπελώνες βρίσκονται στις νοτιοανατολικές πλαγιές του όρους Βερμίου και έτσι προφυλάσσονται από τους ψυχρούς βόρειους ανέμους. Η Νάουσα έχει οινική παράδοση αιώνων και ήταν γνωστή για τα κρασιά της ήδη από την εποχή των ρομαντικών Γάλλων περιηγητών κατά τον 17° και 18° αιώνα.

Το ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ Οίνος ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ είναι η κυριότερη και ευγενέστερη γηγενής ερυθρή ποικιλία κρασιού της Βόρειας Ελλάδας. Έχει βαθύ κόκκινο χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα φρούτων που εξελίσσεται σε πλούσιο μπουκέτο κατά τη διάρκεια παλαίωσης του για ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια. Η υψηλή οξύτητα και οι έντονες τανίνες που περιέχει, κάνουν το ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ Οίνος ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ ένα κρασί ιδανικό για παλαίωση.

Είναι ένα κρασί πληθωρικό, με πλούσια μεστή γεύση που συντροφεύει ιδανικά κίτρινα τυριά, κοκκινιστό κρέας ή κυνήγι, πικάντικες σάλτσες και παραδοσιακές πίτες.

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ